Over mij

De grote schuur hier heeft een enorme akoestiek. Nu staan er echter schapen die daar misbruik van maken.

Wat valt er over mij te zeggen? Ik heb vaak het gevoel dat niets uit het verleden nog echt ter zake doet. Maar goed, toch een poging.

Eigenlijk ben ik een soort verdwaalde indiaan. Paulus Filippus Tuijnman heet ik voluit; Geboren mei 1955 in Den Haag. Kleuter-, Lagere en Middelbare School succesvol doorlopen en diploma gehaald. In Frankrijk rondgezworven. Psychologie gaan studeren in Groningen, maar dat werd dus niks. Kunstacademie gaan doen, ook niet afgemaakt. Toch striptekenaar en illustrator geworden. Naar AustraliĆ« geweest, op uitnodiging van The Australian Black & White Artists’ Club, want die zagen wel wat in mij, als cartoonist. Maar ik vond AustraliĆ« niet echt fijn, de maan staat er ondersteboven. Blij dat ik weer terug was. Getrouwd geweest, ik heb twee prachtige dochters. En ook inmiddels twee kleinkinderen.
Grafische vormgeving, webdesign en animatie geleerd, eerst op Atari computers. Poor Man’s Macs werden ze genoemd, maar ze waren ook heel goed. In 2000 gescheiden en toen werd mijn leven pas echt rommelig. Ik bleef freelancen, soms zelfs met veel succes, maar vraag niet onder welke omstandigheden. De Belastingdienst was mijn eeuwige vijand. Overal en nergens gewoond, in 2010 mijn 2e vrouw leren kennen die me in 2017 weer verliet. En toen werd ik pas goed ziek. Slokdarmkanker. Bijna dood vorige jaar, het scheelde niet veel. En nu krabbel ik eindelijk weer een beetje op. En begin ik met dit dagboek. Vanuit een oude antikraak boerderij in Zutphen.

PaTu