Thuis

Vanuit mijn serre heb ik een prachtig uitzicht rondom. Het is een wonderlijke plek. De terp waarop deze boerderij staat is de oudst bewoonde plek van Zutphen (3000 jaar), van oudsher een toevluchtsoord tijdens overstromingen van de IJssel, maar ooit ook een herberg en pleisterplaats langs de oude handelsroute vanuit Duitsland. Het is voelbaar, hier hebben mensen geleefd, hier zijn mensen gestorven.
In de verte zie je de trein rijden over de spoorbrug, en aan de andere kant de schepen varen door het Twentekanaal. Aan de overkant de grote koperfabriek van Aurubis en het industrieterrein van Zutphen. Binnenkort waarschijnlijk de dwaasheid van enorme windturbines, op 200m afstand… En intussen woon ik hier nu al vijf jaar, als voorlopig laatste bewoner op deze bijzondere plek met z’n lange geschiedenis,…

Categorie├źnFoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.