Kleine reusjes


Laatst sprak ik met een vriendin over ons beperkte perspectief. We hadden ’t over mijn stukje over die grote stenen, en dan vliegt de tijd. ‘Mieren kunnen zich helemaal niets voorstellen van onze mensenwereld’ zei ze. ‘En omgekeerd evenmin.’ Dat was een diep gezichtspunt, en ik was het geheel met haar eens.

Nog even terug naar die stenen. Die zijn zo absurd groot, dat je je afvraagt wie deze hebben uitgehakt en verplaatst, en als bouwstenen hebben gebruikt. Een voor mensen handig formaat hebben ze in elk geval niet, zelfs al zouden die mensen van toen over de benodigde techniek hebben beschikt. Wij ordenen dingen naar onze eigen maat. Een baksteen bijvoorbeeld heeft voor ons heel praktische afmetingen. Je kan een baksteen met één hand oppakken en met wat specie heb je zomaar een muur, of een huis waar je in kan wonen. Echter, de ruïnes die we vinden zijn voor ons volstrekt buitenproportioneel. We kunnen ons er eenvoudig niets bij voorstellen, het gaat ons verstand te boven. En toch bestaan die mega-ruïnes, overal ter wereld.

Maar stel nu dat er wezens hebben bestaan voor wie deze stenen juist wél handzaam waren, zoals bakstenen voor ons. Dan denk je toch al gauw aan reuzen… In alle mythologie, legendes en sprookjes over de hele wereld komen ze voor. Ook in de bijbel wordt er melding van gemaakt. Mensvormige giganten, maar dan ook tenminste 10 keer zo groot als wij. Wezens, voor wie wij verhoudingsgewijs als mieren zijn. Zijn daar dan ook overblijfselen van gevonden? Ik kan niet instaan voor de echtheid van deze foto’s, maar dit vond ik::

Nogmaals, iemand die handig is met Photoshop kan dit misschien ook gemaakt hebben. Er zijn veel foto’s te vinden die waarschijnlijk bedrog zijn. Maar dat is niet het punt. Mijn vraag is nog steeds: is het logisch te veronderstellen dat de bouwers van de megalithische bouwwerken zelf ook een tikje aan de grote kant waren? En stammen wij van deze reuzen af?

Wij zijn misschien kleine reusjes.

PaTu

Trollhunter (film)4 antwoorden op “Kleine reusjes”

  1. Gelul van een dronken aardbei! Maar die aardbei is dan wel 2 bij 3…..Zeer lezenswaardig. Het gaat mij niet om de feiten…..
    vrg
    Wim

  2. Ja, daar had ik het gisteren toevallig met Eric over. Waarom wij zo weinig over deze zaken vernemen. En dat het Eurovisie songfestival wel in het journaal mag.
    Misschien toch maar wat vaker naar Discovery channel kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.