Biomassa

Wat vernietigen wij?

In het kader van de zogenoemde Parijse akkoorden geldt ‘biomassa’ als een klimaatneutrale brandstof. Dus worden in Nederland nu in hoog tempo duizenden bomen geveld, versnipperd en verbrand in energiecentrales. Ik weet niet de exacte cijfers, maar het gaat inmiddels al om honderden hectares bos. Ook in woonwijken worden statige bomen gerooid en de straten kaal en sfeerloos achtergelaten.
Ik noemde in mijn vorig bericht het begrip ‘disconnection’, en ik noem het nogmaals, want het is direct van toepassing op diegenen die dit op hun geweten hebben. Bomen zijn intelligente wezens die in een geheel ander raamwerk van tijd en ruimte leven dan wij. Hun wortelsystemen zijn onderling verbonden, ze communiceren met elkaar en raakt een boom gewond, dan worden extra voedingsstoffen naar deze boom gezonden. Bomen spelen een belangrijke rol in het gehele eco- en klimaatsysteem, ze produceren de zuurstof die wij inademen, ze spelen een belangrijke rol bij opwarming en afkoeling. Feitelijk weten wij nog maar heel weinig van bomen, maar ze zijn bewust en delen onze gemeenschappelijke ruimte. Ze dienen met veel eerbied en respect tegemoet getreden te worden.
Om deze grote, onbegrepen wezens om te zagen en te verpulveren tot brandstof in het kader van een akkoord dat slechts gesloten werd om grote zakelijke belangen te dienen, en het overblijfsel dan minachtend te bestempelen als ‘biomassa’ getuigt van een ernstige vorm van krankzinnigheid en ‘disconnection’ bij de daders en verantwoordelijken. Losgeraakt van zichzelf, nergens meer mee verbonden en verstrikt in hun eigen waanzinnige schijnwereld.

Ik zou graag alles doen om deze waanzin te stoppen, misschien dat dit bericht helpt. De wetenschap dat deze grote misdaad blijft voortduren vervult me met woede en verdriet. Ik hou van bomen. Er zouden juist honderdduizenden bomen moeten worden bijgeplant. Dit moét stoppen…

PaTu

Eén antwoord op “Biomassa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.