Glyphosaat

Chemiereus Bayer kan miljardenclaims tegemoetzien nu de rechter in de VS bepaald heeft dat Bayer’s nieuwe troetelkindje Monsanto verantwoordelijk is voor het ontstaan van kanker bij gebruikers van RoundUp, de grootschalig gebruikte alleskiller in de landbouw. Niettemin heeft de EU afgelopen jaar bepaald dat RoundUp nog vijf jaar toegelaten wordt in de Europese landbouw, ondanks alarmerende berichten over kanker en het verwoestende effect van neonicotinoïden op bijen en de gehele insectenpopulatie.
Na het totale fiasco van kunstproject ‘Het Witte Lint’ langs de provinciale weg N348 in Zutphen is men voortvarend begonnen met de aanleg van ‘Het Groene Kralensnoer’.
Een kruidenmengsel en honderdduizend bloembollen moet het mislukte landschapskunstwerk Het Witte Lint definitief doen veranderen in Het Groene Kralensnoer. De provincie Gelderland begint met het kappen van de overgebleven meidoorns langs de provinciale weg N348 en legt de eerste hand aan de beplanting van het nieuwe project Het Groene Kralensnoer. Dit alles om de ecologische aspiraties van de gemeente naar een nog hoger niveau te tillen.

De waarheid is echter grimmig. Er wonen mensen in Zutphen-noord, met kinderen, huisdieren en vee. Ook dit jaar zijn de maisvelden die pal tegen de bewoning aanliggen weer bespoten met RoundUp en kleurt de begroeiing in haar stervensnood weer oranje, net als elk jaar. Een grof schandaal, naar mijn mening. Nogmaals, er wonen hier mensen met kinderen, huisdieren en vee (paarden) pal naast de bespoten velden. Het percentage mensen met kanker in Eefde-west is al verdacht hoog; hoe zou dit toch komen? Hier is niet alleen sprake van misdadige gemakzucht, maar ook van vergaande minachting voor de plaatselijke bevolking. Met dezelfde moeite zou het mogelijk zijn om het opschot samen met organische mest in de grond te werken, maar men blijft voor chemische oorlogvoering kiezen, omdat het goedkoop is, en omdat het mag. Als de gemeente Zutphen werkelijk ecologische aspiraties zou hebben, dan was dit allang verboden. In plaats daarvan kiest men voor betekenisloze symboolpolitiek door de aanleg van het zogenaamde Groene Kralensnoer en laat men deze giftige wantoestand bewust ongemoeid. Waardeloos!

Ik ben van plan de lokale kranten én de gemeenteraden van Zutphen en Lochem hiermee te benaderen. Genoeg is genoeg!!

Eén antwoord op “Glyphosaat”

  1. Helemaal mee eens. Waarom een groots aangepakt GGD onderzoek naar de Industrie in Zutphen, als de rotzooi zo op het land gespoten wordt.!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.