Ziekte

Op Facebook heb ik een pagina getiteld ‘Notities bij Slokdarmkanker’ In de loop van de tijd heb ik daar artikelen gepubliceerd die verband hielden met mijn ziekte, en met de dingen die mijn ziekteproces mij hebben gebracht. En dat was nogal wat. Intussen ben ik schoon verklaard. Een wonder, gezien het feit dat 4 op de 5 mensen die deze vorm van kanker hebben gewoon doodgaan. Ik ben er nog, alleen is mijn slokdarm beschadigd door de vele intensieve bestralingen die ik vorig jaar kreeg. Men is nu bezig met dilataties, waarbij de maagingang met een ballonnetje telkens een klein stukje wordt opgerekt, in de hoop dat ik ooit weer normaal kan eten. Wat dat kan ik nu niet, ik heb een eet-handicap. Gelukkig heb ik nu naast Facebook een manier gevonden om hierover te schrijven, op deze site. Over ziekte, wat het is, wat het met je doet en ook wat genezing is, en wat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.