Ayahuasca

In mijn leven heb ik totnutoe drie keer Ayahuasca gebruikt. Ik sluit niet uit dat er nog meer sessies volgen. Ik heb het middel gebruikt gedurende een ‘werk’ van de Santo Daime religieuze gemeenschap. De ervaringen die ik had waren de meest indrukwekkende, meest ontroerende en mooiste in mijn leven, maar ook de allerheftigste. Een ‘werk’ van de Santo Daime wordt in Nederland gehouden in een normale protestantse kerk die voor de gelegenheid gehuurd wordt. Na ernstige aanvaringen met Justitie valt deze vorm van religie nu officieel onder de vrijheid van godsdienstbeoefening, hoewel er de laatste tijd weer krachten aan het werk zijn om het te verbieden. Want, immers, wat heb je nu aan geestverruimende spirituele ervaringen in een wereld die uitsluitend gericht is op het ego en het materiële? Je kan mensen maar beter stom houden.

Bill fucking Murray

Overigens, Cannabis, oftewel Santa Maria, is ook een ‘sacrament’ in het ‘werk’ van Santo Daime. Nadat de eerste dosis Ayahuasca zo’n beetje uitgewerkt is, word je geacht weer naar voren te komen alwaar een misdienaar je voorziet van een nieuwe portie, in een borelglaasje. Brr, erg sterk en erg griezelig drankje, smaakt in de verte naar laurierdrop, maar nog veel heftiger en complexer. Als je weer zit komen er mensen van de kerk langs met dikke joints van uitstekende Caribische wiet. In de kerk wordt het dan drukkend stil, hier en daar hoest iemand, dikke wolken wietrook stijgen naar het plafond. Heel wonderlijke sfeer. En dan, zonder veel omhaal, begint de Ayahuasca te werken, daarbij geholpen door de Santa Maria. En geloof me, dan heb je niet veel meer in te brengen en krijg je waarvoor je gekomen bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.